Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novojičínští chtějí ve volbách uspět

25. 1. 2010

KOPŘIVNICE-VLČOVICE - Dobrý výsledek KSČM v květnových volbách do Poslanecké sněmovny (PS) bude i na Novojičínsku dobrým odrazovým můstkem pro podzimní komunální a senátní volby,

zdůraznila v sobotu na okresní stranické konferenci poslankyně a vedoucí kandidátní listiny KSČM do PS za Moravskoslezský kraj (MSK) Kateřina Konečná.

Předseda OV KSČM Nový Jičín Karel Kuboš, který je zároveň předsedou Moravskoslezské krajské rady KSČM, v souvislosti s podzimními komunálními volbami uvedl, že komunisté na Novojičínsku mají potenciál k tomu, aby v zastupitelstvech měst a obcí, kde jsou doposud v opozici, přešli do koalice. Maximální pozornost bude tudíž muset být věnována sestavení našich kandidátních listin a stanovení priorit, zajištění účasti. I volby do zastupitelstev obcí a měst jsou pro celou stranu prestižní záležitostí, na které stavíme svou další opodstatněnost ve stávajícím politickém systému, prohlásil Kuboš.

Připomněl, že okresní stranická organizace, jejímž předsedou byl opět zvolen a která ho doporučila jako kandidáta KSČM na Novojičínsku do Senátu, má v současnosti 48 ZO s více než 1100 členy. Při bilanci jejich činnosti Kuboš mj. vysoce ocenil aktivu členů KSČM při odstraňování následků loňské červnové povodně na Novojičínsku. Přímo pomáhali v postižených místech, pořádali sbírky, výjimkou nebylo, že k sobě domů brávali ty, kterým voda vzala střechu nad hlavou, konstatoval Kuboš.

Místopředseda ÚV KSČM Leo Luzar v diskusi zmínil, že v tomto roce KSČM slaví 20 let od svého vzniku. Od té doby, jak zdůraznil, strana prokázala opodstatněnost své existence a samozřejmě má i svoji budoucnost. Jednota strany pramení ze ZO, které jsou její základním článkem a jako takové musejí určovat směr naší politiky. A taky svou činností ve městech a obcích dávat najevo, že tam komunisté jsou a fungují, řekl Luzar.

Nejen o problémech, ale i pozitivních zkušenostech z komunální politiky hovořili např. místostarosta Studénky Miroslav Havránek a zastupitelé Jaroslav Kotas z Nového Jičína, Jan Břuska z Frenštátu pod Radhoštěm a František Kalemba ze Sedlnice. Práci komunistů v krajském zastupitelstvu přiblížil Karel Konečný ze Starého Jičína. Jako náměstek hejtmana MSK pro zdravotnictví zároveň pohovořil i o aktuální situaci a záměrech v této oblasti.

25. ledna 2010, (ca)