Jdi na obsah Jdi na menu
 


mimo jiné prezident Pavel. Má pravdu?

 

Ano, z jeho jednostranného sledování společenského dění za podpory vojenské doktríny NATO pravdu má. Pokud si není schopen připustit, že Rusko je v izolaci hlavně v českých veřejnoprávních médiích, tak ji má taky. Bohužel pro něj ale na tytomimo jiné prezident Pavel. Má pravdu?
Ano, z jeho jednostranného sledování společenského dění za podpory vojenské doktríny NATO pravdu má. Pokud si není schopen připustit, že Rusko je v izolaci hlavně v českých veřejnoprávních médiích, tak ji má taky. Bohužel pro něj ale na tyto řeči už lidé moc neslyší a hledají zdroje informací jinde. A v mezinárodních sdělovacích prostředcích pak vidí, že Rusko tak ekonomicky a hodnotově osamoceno není. Svědčí o tom i nedávno proběhlé Petrohradské ekonomické fórum, kterého se účastnili představitelé 130 zemí světa. Mimo jiné i několik desítek zástupců firem a organizací ze Spojených států. Podepsány byly obchodní smlouvy na miliardy rublů. Ale to se asi do odsuzujícího komentáře Ruska panu prezidentu nehodí…
„Pokud slovo mobilizace či konstatování faktu, že válku v budoucnu nelze vyloučit, vyvolá ve společnosti paniku, může se ve vážné krizi zhroutit,“ varoval pak na konferenci náčelník generálního štábu Karel Řehka. Váš komentář?
Pokud to říká vysoký představitel naší armády, asi to má reálný základ. Pokud to má znamenat, že si uvědomuje, že naše armáda není schopná bránit naše občany před nebezpečím a není už schopná ani o tom občany přesvědčit, pak je to výsledek neschopnosti ministryně obrany stejně jako premiéra. Lidem už začaly vadit neustálé výpady na Rusko jako na jediného viníka konfliktu. Ne všichni občané pracují v politicky angažovaných neziskovkách a „nezávislých“ mediálních domech. Většina občanů ještě pracuje v průmyslu, zemědělství, službách a mají problém vyjít se svými platy, zajistit si stabilní ekonomické podmínky pro své rodiny. Opravdu se pan Řehka diví, že jeho mediální výstupy lidi neuklidňují? Já se naopak divím, že v ulicích už není daleko víc lidí. řeči už lidé moc neslyší a hledají zdroje informací jinde. A v mezinárodních sdělovacích prostředcích pak vidí, že Rusko tak ekonomicky a hodnotově osamoceno není. Svědčí o tom i nedávno proběhlé Petrohradské ekonomické fórum, kterého se účastnili představitelé 130 zemí světa. Mimo jiné i několik desítek zástupců firem a organizací ze Spojených států. Podepsány byly obchodní smlouvy na miliardy rublů. Ale to se asi do odsuzujícího komentáře Ruska panu prezidentu nehodí…
„Pokud slovo mobilizace či konstatování faktu, že válku v budoucnu nelze vyloučit, vyvolá ve společnosti paniku, může se ve vážné krizi zhroutit,“ varoval pak na konferenci náčelník generálního štábu Karel Řehka. Váš komentář?
Pokud to říká vysoký představitel naší armády, asi to má reálný základ. Pokud to má znamenat, že si uvědomuje, že naše armáda není schopná bránit naše občany před nebezpečím a není už schopná ani o tom občany přesvědčit, pak je to výsledek neschopnosti ministryně obrany stejně jako premiéra. Lidem už začaly vadit neustálé výpady na Rusko jako na jediného viníka konfliktu. Ne všichni občané pracují v politicky angažovaných neziskovkách a „nezávislých“ mediálních domech. Většina občanů ještě pracuje v průmyslu, zemědělství, službách a mají problém vyjít se svými platy, zajistit si stabilní ekonomické podmínky pro své rodiny. Opravdu se pan Řehka diví, že jeho mediální výstupy lidi neuklidňují? Já se naopak divím, že v ulicích už není daleko víc lidí.