Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vraťte nám nemocnici, přejí si lidé z Mariánských Lázní

12. 7. 2014

 

Nemocnice v Mariánských Lázních pomalu umírá. Moji známí i občané z tohoto malebného lázeňského městečka jsou přesvědčeni, že zakopaný pes je v prodeji tohoto zařízení před několika lety. Nebyl to šťastný krok a lidé se prodeji vehementně bránili. Ovšem marně. Žádní lékaři, žádné oddělení a občané z Mariánských Lázní budou muset přijmout fakt, že po urologickém oddělení skončila i lůžková interna. Dá se říct, že nezbylo vůbec nic. Není lůžkové oddělení, nefungují nepřetržité ambulance.

 

 

 

Pomalu a jistě se zřejmě vedení vrací k nápadu, že zde bude léčebna dlouhodobě nemocných. Vedoucí představitelé nemocnice vysvětlovali přerušení činnosti interny tím, že je pouze na omezenou dobu dvou měsíců. Pak s politováním konstatovali, že neumí zajistit lékaře pro interní oddělení a jsou nuceni ukončit provoz lůžkového interního oddělení. Milostivě nechali v provozu interní ambulanci, a to pouze v pracovní dny. Je v celku udivující, že nemocniční zařízení chybí právě v lázeňském městě. Nejbližší nemocnice je v Chebu a pro německé lázeňské pacienty je větší jistotou německé městečko Tirschenreuth.

A co ostatní občané? Mají prostě smůlu. Radnice zarytě mlčí a podle mých známých nezbývá, než věřit, že po komunálních volbách přijdou na radnici v Mariánských Lázních rozumní lidé, kteří se začnou o město a služby pro občany skutečně starat.

Miloslava VOSTRÁ, poslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM